PRÓBA – JÁTÉK

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál kiegészítő programjaként ismét képzőművészeti pályázatot hirdet gyermekszínjátszóknak PRÓBA – JÁTÉK címmel.
A fiataloktól az alábbi gondolatok egyikéhez kapcsolódó vizuális alkotásokat várunk: 
  • a színjátszás és én
  • szerepek – helyzetek – gyerekek
  • hangulatjelentés a próbákról
  • hétköznapi küzdelmeink és sikereink
  • ünnepi pillanatok
  • Egyéni és csoportos munkákat várunk, melyek felidézik a csoport életének fontos pillanatait, a próbák és előadások hangulatát. Derüljön ki, mit jelent számunkra a színjáték, a közösségi alkotás!

A sík és plasztikus alkotások készülhetnek bármilyen technikával – grafika, festés, montázs, kollázs, fotó, agyag, gipsz, drót tárgykonstrukciók.
Az idei évben is várunk próbafotókat, werkfilmeket, mini videókat is a csoportoktól.
Kérjük, hogy a beküldött képek hátoldalán, vagy a munka mellett mellékletben tüntessék fel az alábbi információkat: A mű címe / A készítő(k) neve / Életkora / A színjátszó csoport neve / A vezető neve / Címe / Telefonszáma / E-mail címe
Beérkezési határidő: 2017. május 15.
Cím: „PRÓBA – JÁTÉK 2017”
Magyar Drámapedagógiai Társaság
1022 Budapest Marczibányi Tér 5/a.
Illetve elektronikus formában (jpg, jpeg, doc, avi stb.): probajatekwso@gmail.com
A megyei színjátszó találkozókra is elhozhatják a gyermekszínjátszással kapcsolatos fotós történeteket illetve a gyermek alkotásokat.
A pályázatokkal kapcsolatban minden további információ az alábbi e-mail címen kérhető: probajatekwso@gmail.com
A beérkezett alkotásokból a legsikerültebbeket a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó záró rendezvényén egy kiállításon mutatjuk be. A kiállítás anyagát a www.drama.hu oldalon közzétesszük, és a Társaság későbbi rendezvényein is bemutatjuk.
Tegyük színesebbé a fesztivált!

proba_jatek_2017.pdf