Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál

Frissítve 03.03-án.)
Kedves Csoportvezetők!
A 2021-es Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra történő jelentkezés határidejét módosítottuk 2021. március 15-re.
Jelentkezni előadások, előadásrészletek felvételével is lehet!!!
Természetesen mindenki abban bízik, hogy áprilisban és májusban offline találkozók jönnek létre. De az előadások felvételeit attól függetlenül is örömmel fogadjuk, hogy az offline találkozók létrejönnek vagy sem.
Minden beérkező felvétel, legyen az teljes előadás vagy előadásrészlet, szándékaink szerint értő, segítő szakmai visszajelzést kap.
A regisztráció online kérdőív segítségével
 is megoldható ide kattintva, vagy a címet bemásolva a böngészőbe (https://forms.gle/JBsHnxJarfbzEvTq7 )

Az e-mailben visszaküldhető regisztrációs lapot csatoltan küldjük.
A gyermek- és diákszínjátszó csoportvezető-rendezők munkáját segítendő mentorálási programot indítunk. Ez a program indulásakor két különböző lehetőséget ajánl:
1. Ismert, rangos szakemberek, hivatásos és független színházi rendezők, dramaturgok, művészetpedagógusok vezetésével induló szakmai műhelyek munkájában való részvétel lehetőségét kínáljuk. 3 alkalom, egyenként 3 óra, online megvalósítás, választható témakörökben, kis létszámú (5-10 fős) csoportokban, összesen 3 ezer Ft-ért (regisztrációs díj).
Indulásként 14 szakmai műhely programját kínáljuk.
Bővebb információ itt található.
Az űrlap a jelentkezéshez itt található.
2. Személyre, csoportra szóló mentorálás – egy-egy csoportvezető-rendező a március 15 – június 5. közötti időszakban több alkalomra szóló személyes vagy online konzultációs lehetőséget kap a saját munkájához a mentorálási programban részt vevő ismert színházi, gyermekszínjátszó vagy drámapedagógus szakemberek valamelyikétől.
A személyre-csoportra szóló mentorálás részletei itt olvashatók.
Figyelem: A szakmai műhelyekben való részvételre és a személyre/csoportra szóló mentorálására is egy rövid pályázati űrlapot kell kitölteni.

Az országos találkozó és fesztivál kiírása, szabályzata, a regisztrációs lap, valamint az első forduló szervezőinek, helyszíneinek, időpontjainak jegyzéke letölthető.
Nagy változás, hogy az eddigi három lépcsős felmenő rendszer helyett kettőre tervezünk. Az első forduló időpontjait a megszokottnál valamivel későbbre, áprilisra és május első felére tesszük. A második lépcső az országos fesztivál, amelyre ebben az évben a tervek szerint Pécsett kerül sor 2021. június 3-4-5-én.
Nagyon új az is, hogy mentorálási programot indítunk gyermekszínjátszó csoportvezető-rendezők számára és tréningek sorozatát hirdetjük meg hamarosan.
Aki tavaly regisztrált, attól is kérjük az adatlap ismételt beküldését, de aki 2020-ban befizette a regisztrációs díjat, annak ebben az évben már nem kell. Nagy változás az is, hogy egy csoport több előadással is indulhat. Nevezhető az az előadás is, amelyik a  2019-20-as tanévben született.
Minden más kérdésre bőséges információval szolgálnak a csatolt dokumentumok.

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap Közművelődés Kollégiuma
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nemzeti Tehetség Program