Módszertani nap Veszprémben

Gyermek- és diákszínjátszó rendezői fórum Veszprémben
2019. november 24., vasárnap, 9:00–18:00
Pannon Egyetem, E épület, Kamaraterem
Szeretettel várunk minden, a gyermek- és diákszínjátszás iránt érdeklődő tanárt, csoportvezetőt, tanárszakos hallgatót november 24-én megrendezésre kerülő szakmai-módszertani napon.
A nap tervezett programja:
9.00-12.00 Markó Róbert workshopja
A workshop rövid ismertetője: A workshop középpontjában a gyermek- és diákszínjátszó előadások kezdeti szakaszának munkafolyamata áll: az előadás alapanyagául választott szöveg színpadra alkalmazása.
12.00-13.00 Ebédszünet
13.00-16.00 Mezey Gábor workshopja
A workshop rövid ismertetője: Rövid ismerkedő beszélgetést követően gyakorlati feladatsort végzünk közösen. Módszertani értelemben a darabkészítés folyamatát vesszük végig a legfontosabb “állomások” felvillantásával. A tapasztaltakat végig átbeszéljük. A tematika elsősorban a gesztus, a motívum, illetve ebből a karakter könnyed kialakításával foglalkozik. A foglalkozás nem kifejezetten megerőltető, de a kényelmes ruházat javasolt.
17.00-18.00 Gyermekszínjátszó előadás közös megtekintése, majd kötetlen beszélgetés
Az előadásról és alkotóikról röviden: A CsoszikBoszik Félelmeink című előadását a csoporttagok félelmei, rémálmai és az azokon való felülemelkedés megoldási lehetőségei ihlették. Az előző tanévben a WSO megyei bemutatójának arany minősítése után az országos fesztiválra is meghívást kaptak. A szereplők általános iskolás gyerekek. A csoport a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolában működik, de más iskolákból is szívesen fogadnak tagokat.
A rendezvény a Veszprémi Egyetemi Színpad és a Magyar Drámapedagógiai Társaság együttműködésében valósul meg.
Támogató: EMMI