JELEN-MÚLT-JÖVŐ

– gyermekszínjátszó fesztiválok 1972-2023 –…
a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál nyitó szakmai eseménye
a Magyar Drámapedagógiai Társaság, a Janus Egyetemi Színház és a Bóbita Bábszínház közös módszertani rendezvénye 2023. június 8-án, csütörtökön 15-től 22 óráig
A műhelykonferenciát ajánljuk drámapedagógusoknak, színházi neveléssel foglalkozóknak, hivatásos vagy független színházi műhelyek munkatársainak, gyermek- és diákszínjátszó-rendezőknek, színház- és dráma szakos hallgatóknak, művészeti iskolák tanárainak, közművelődési szakembereknek, szakmán kívüli érdeklődőknek. A résztvevők előadásokon, saját élményű foglalkozáson és szakmai beszélgetésen vehetnek részt.

Helyszín: Janus Egyetemi Színház, Pécs (a szervezők a helyszínváltoztatás jogát fenntartják)
Tervezett program:
14.00-15.00       REGISZTRÁCIÓ
15.00-15.30       KONFERENCIANYITÓ
15.30-18.00       ELŐADÁSOK
A meghívott előadók segítségével visszatekintünk az 1972 óta kétévente, majd évente megrendezett hazai gyermekszínjátszó fesztiválok krónikájára. Felidézzük a Pécsi Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválok, valamint az idén harminckettedik alkalommal megvalósult Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozók legszebb pillanatait, évtizedeken átívelő történetét. A műhelykonferencián a találkozók fókuszba helyezésével elsődleges célunk, hogy utakat keressünk, melyek elvezetnek a gyermekszínjátszás jövője felé.
Meghívott előadók:
DOLMÁNY MÁRIA
GABNAI KATALIN
KAPOSI LÁSZLÓ
NÉMETH KATALIN
STENCZER BÉLA
SZAKALL JUDIT
TRENCSÉNYI LÁSZLÓ

18.00-19.00      VACSORA
19.00-21.00      HOVA TOVÁBB FESZTIVÁL? Vitaszínház a gyermekszínjátszó fesztiválok jövőjéről
21.00-22.00       Szakmai beszélgetés

A konferencia résztvevőit várjuk a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztivál programjára is.
A műhelykonferencia és a gyermekszínjátszó fesztivál ideje alatt kamarakiállításon szeretnénk bemutatni az elmúlt idők fesztiválemlékeit. Ehhez várjuk a résztvevők saját fényképeit, tárgyait, emlékeit is.
A műhelykonferencia és az országos fesztivál szakmai programja ingyenes, de az előző évek gyakorlatával ellentétben a szállásban és az étkezésben csak közvetítői segítséget tudunk adni.
A részvétel minden esetben előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció az alábbi linken: https://forms.gle/oD8Pnz3g5TroMDVh8